Matrassen-info.be
Jouw startpunt voor een nieuw matras!
Matrassen-info.be

Afmetingen Matrassen: Vind de Perfecte Maat!

Op zoek naar een nieuw matras, maar weet je niet welke maat je moet kiezen? Dit artikel helpt je de perfecte afmetingen voor jouw nieuwe matras te kiezen, afgestemd op jouw wensen en behoeftes. Kom meer te weten over de standaard afmetingen van een eenpersoons- en tweepersoonsmatras, bijzondere maten en aandachtspunten bij het kiezen voor een nieuw matras. Lees snel verder!

Standaard afmetingen matrassen
1-persoonsmatras afmetingen
2-persoonsmatras afmetingen
Welk formaat matras kiezen?
Webshop

 

Standaard matras afmetingen

Standaard matrassen zijn ontworpen om aan de meest voorkomende slaapbehoeften te voldoen en zijn dan ook geschikt voor de meeste mensen. Daarnaast komen de formaten overeen met de afmetingen van bedframes en beddengoed, wat ervoor zorgt dat je die makkelijk kan combineren. Per type matras zijn dit de meest voorkomende afmetingen:

 • 1-persoons matrassen: van 70 x 200 cm tot 90 x 200 cm
 • 2-persoons matrassen: van 140 x 200 cm tot 180 x 200 cm
 • Twijfelaar matrassen (tussenmaat): vaak 120 x 200 cm

 

Nieuw matras kopen? Bekijk en vergelijk het ruime aanbod aan scherpe prijzen in onze webshop.

 

afmetingen matrassen

 

1-persoonsmatras afmetingen

1-persoons matrassen zijn ideaal voor kinderen of individuele slapers. Ook kan je als stel kiezen voor 2 losse matrassen. De standaardafmetingen zijn:

 • 70 x 200 cm: perfect voor kleinere ruimtes of kinderkamers
 • 80 x 200 cm: biedt net dat beetje extra ruimte voor comfort
 • 90 x 200 cm: de meest gangbare 1-persoons matrasmaat, ideaal voor tieners en volwassenen

 

2-persoonsmatras afmetingen

Een tweepersoonsmatras is perfect als je met een partner slaapt of als alleenstaande graag veel ruimte in bed hebt. De gebruikelijke maten zijn:

 • 140 x 200 cm: ideaal voor singles of koppels die knus willen slapen
 • 160 x 200 cm: biedt meer ruimte en comfort
 • 180 x 200 cm: luxe keuze voor maximale ruimte en comfort

 

1- of 2-persoons matras? Je vindt verschillende opties in onze webshop!

 

matras maat

 

Overige maten

Naast 1-persoons en 2-persoonsmatrassen zijn er talloze matrassen in andere formaten beschikbaar. Zo zijn twijfelaars een ideale tussenoplossing wanneer je twijfelt tussen een matras voor 1 of 2 personen. Matrassen met bijzondere afmetingen, zoals een extra lang of extra breed matras, zijn het overwegen waard wanneer jouw slaapbehoeftes en lichaamsbouw niet goed aansluiten bij de standaard afmetingen van matrassen.

 

Twijfelaar afmetingen

Een twijfelaarmatras is perfect als je meer ruimte wenst dan een eenpersoonsmatras, maar een tweepersoonsmatras te groot vindt. Een twijfelaar is dus een uitstekende tussenoplossing. De meest gangbare maten zijn:

 • 100 x 200 cm: perfect als je meer ruimte wenst dan een eenpersoonsmatras biedt
 • 120 x 200 cm: ideaal voor wie alleen slaapt maar toch ruimte wil of voor knusse stellen

 

Bijzondere matrasmaten

Extra lange of juist extra brede matrassen zijn te koop voor slapers die meer ruimte nodig hebben voor een goede nachtrust. Denk hierbij aan maten zoals 210 x 200 cm of zelfs 220 x 200 cm. Deze matrassen bieden extra comfort en ruimte, wat essentieel is om goed te kunnen slapen.

Tip: een bijzondere matrasmaat is een slimme keuze wanneer de standaard matras afmetingen niet voldoen aan je lichaamsbouw of slaapvoorkeuren. Deze matrassen bieden je extra comfort en voorkomen bijvoorbeeld dat je voeten buiten het bed hangen. Niets vervelender dan koude voeten in de nacht! Vergelijk het aanbod in onze webshop.

 

Betaal niet teveel voor jouw matras!

Het vergelijken van prijzen bij verschillende webshops loont altijd. Door de prijzen van matrassen te vergelijken met andere aanbieders, betaal je nooit teveel. Daarom bundelen we matrassen van verschillende winkels en merken in een handig overzicht, zodat jij de juiste keuze kan maken.

Start met vergelijken!

 
 

Welk formaat matras kiezen?

Bij de keuze voor een nieuwe matras spelen je persoonlijke voorkeuren een grote rol. Ook lichaamsbouw, slaappositie en warmteregulatie beïnvloeden welk type matras het best aansluit bij jouw slaapbehoeftes.. Naast materiaal en kwaliteit moet je daarom stilstaan bij het ideale formaat van je matras. Denk bij het maken van een keuze goed na over de volgende zaken:

• Comfort en ruimte
Bedenk hoeveel ruimte je nodig hebt om comfortabel te slapen. Beweegt je ’s nachts veel? Slaap je met een partner? Je slaapgewoonten bepalen de ideale matrasmaat.

• Bestaand bed
Als je een nieuw matras gaat kopen is het natuurlijk niet vanzelfsprekend dat je ook een nieuw bedframe of boxspring koopt. Vervang je enkel je matras? Dan ben je gebonden aan de afmetingen van je bestaande bed. Ga op zoek naar hetzelfde formaat als je huidige matras.

• Slaapkamer afmetingen
Houd bij het kiezen van je ideale matrasmaat rekening met de grootte van je slaapkamer. Een te groot matras kan de kamer te druk en overweldigend maken door te weinig loopruimte, terwijl een te klein matras mogelijk onvoldoende comfort biedt.

• Budget
Matras prijzen zijn o.a. afhankelijk van de afmetingen, het materiaal en de kwaliteit. Bepaal van te voren hoeveel je wil investeren in je nieuwe matras. Eenpersoonsmatrassen zijn over het algemeen goedkoper dan tweepersoonsmatrassen. Standaard matras afmetingen maten zijn uiteraard goedkoper dan bijzondere afmetingen (extra lang of extra breed) of matrassen op maat.

 

Vind jouw nieuwe matras!

Het kiezen van de juiste matrasmaat is essentieel voor een goede nachtrust. Neem je slaapgewoonten, de grootte van je slaapkamer en je budget mee in je overweging bij het maken van een keuze en het kiezen van de ideale afmetingen.

Ben je klaar om de perfecte matras uit te kiezen? Vind vandaag nog jouw ideale matras en geniet van een ongeëvenaarde nachtrust! Vergelijk een breed scala aan matrassen op basis van afmeting, prijs en kwaliteit in onze webshop.