Matrassen-info.be
Jouw startpunt voor een nieuw matras!
Matrassen-info.be

Afmetingen matrassen

Jaren en jaren zijn verstreken. In al die jaren is niet alleen de kwaliteit van de matrassen heel wat verbetert, maar de grootte van de matrassen zijn ook heel wat toegenomen! Niet verwonderlijk natuurlijk met een bevolking die alsmaar groter en groter wordt. Daarbij verschillen alle afmetingen vaak ook nog van land tot land. In België « en Nederland worden dezelfde maten gebruikt. De standaardmatras ligt momenteel vast op 90 x 200 cm.

Matras kopen? Bekijk en vergelijk het ruime aanbod aan scherpe prijzen in de webshop

 

Breedte

Voor oudere ledikanten, is het mogelijk dat de matras een breedte heeft van 70 cm, voor een tweepersoonsmatras ligt de breedte vast op 140 cm. Ook een breedte van 80 cm is nog steeds verkrijgbaar, maar sinds circa 1990 werd meer en meer overgeschakeld naar een breedte van 90 cm. Sinds de jaren 2000 worden ook vaak matrassen van 100 cm breedte aangeboden.

 

Lengte

De gemiddelde lengte ligt vast op 190 of 200 cm. Tengewoordig wordt voor matrassen van 200 cm geopteerd, aangezien de bevolking iedere generatie groter wordt. Speciale matrassen van 210 cm of meer zijn ook verkrijgbaar, voor de langere personen onder ons.

 

Bekijk en vergelijk het aanbod in de webshop!

Op zoek naar een nieuw matras en benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk en vergelijk het volledige aanbod aan scherpe prijzen in onze webshop.