Matrassen-info.be
Jouw startpunt voor een nieuw matras!
Matrassen-info.be

Hoofdkussen

Een hoofdkussen ondersteunt het hoofd en de nek tijdens jouw slaap. Het is erg belangrijk dat je rustig slaapt, zodat je ’s morgens goed uitgerust en zonder spanningen in schouders en nek kan wakker worden. Vele mensen denken niet na bij de aankoop van een hoofdkussen, echter kunnen ergonomische hoofdkussen een oplossing bieden aan problemen met een gevoelige nek. Wij geven jullie alvast enkele tips en ideeën om over te schakelen naar een beter hoofdkussen.

Matras kopen? Bekijk en vergelijk het ruime aanbod aan scherpe prijzen in de webshop

 

Ergonomische hoofdkussens

De meeste slaapwinkels of fabrikanten van matrassen en boxsprings zijn natuurlijk ook gespecialiseerd in het maken van ondersteunende hoofdkussens. Ergonomische kussens zijn onderverdeeld in verschillende materialen en diktes, om het slapen zo comfortabel en aangenaam mogelijk te maken, en er tegelijkertijd voor te zorgen dat je altijd goed ondersteund wordt.

Voor mensen die vaak nekklachten hebben, is het bijvoorbeeld aangeraden om een kussen te kiezen waarbij een deel bestaat uit een (normale) hoofdkussenvulling, maar dan in combinatie met een neksteun van latex.

Kussens kunnen ook problemen vormen voor lange mensen. Dit kan problemen vormen bij de aankoop van een hoofdkussen. Je wilt immers niet dat het hoofdkussen telkens verschuift, en zo een slechte ondersteuning biedt. Een oplossing daarvoor is om te kiezen voor een kortere en rechtoekige variant van kussen. Meestal zijn deze kussens slechts 40 cm in plaats van de gebruikelijke 60 cm.

 

Donskussens

Dons is lekker zacht en enorm licht in gewicht. Kiezen voor een donskussen is kiezen voor kwaliteit. Afhankelijk van het dons die je kiest, zal je kussen niet meer klam en zweterig aanvoelen bij zwoele zomeravonden. Dons is immers een uitstekende vochtregelaar, bij zowel warm als koud weer.

 

kussen

 

Latexkussens

Deze veerkrachtige kussens zijn iets minder ventilerend dan een donskussen, maar geven ook een uitstekende ondersteuning aan hoofd en nek.

 

Synthetische kussens

De minst aangeraden keuze voor een hoofdkeuzen is om te opteren voor een synthetisch hoofdkussen.Na enkele jaren gebruik treden vaak problemen op met vochtregulatie en stevigheid.

 

Bekijk en vergelijk het aanbod in de webshop

Op zoek naar een hoofdkussen en benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk en vergelijk het volledige aanbod aan scherpe prijzen in de webshop.