Matrassen-info.be
Jouw startpunt voor een nieuw matras!
Matrassen-info.be

Latex Matrassen

Naast de vorige soorten matrassen die we reeds hadden opgesomd, is er ook de latex matras. Deze matrassen zijn verkrijgbaar in twee soorten latex. De traditionele latex en de talalay latex. In dit artikel bespreken we iedere soort, de voor- en nadelen van een latex matras en natuurlijk… de prijs van zo’n matras!

Matras kopen? Bekijk en vergelijk het ruime aanbod aan scherpe prijzen in de webshop

 

Latex matrassen werking

Latex matrassen worden ook wel schuimrubber matrassen genoemd. Latex is bijgevolg ook een soort rubber. Deze matrassen bestaan veelal uit een deel natuurlijke latex (gemaakt van het sap van de rubberboom) en deels uit chemische latex.

Latex matrassen zorgen voor een optimaal slaapcomfort. Zowel voor lichtere als zwaardere personen is deze matras dan ook uiterst geschikt. Alle lichaamsdelen worden op een juiste manier ondersteunt. Daarbovenop is eender welke latex matras volledig stofvrij en zeer ventilerend! Omwille van de beweging die de slapende persoon tijdens zijn slaap maakt ontstaat een effect die voor luchtverversing binnen de matras zorgt.

Hierdoor hebben deze latex matrassen een vochtregulerend en hoog ademend vermogen! Hoe meer natuurlatex in de matras zit verwerkt, hoe ventilerender de matras zal werken en hoe veerkrachtiger de matras zal zijn.

 

Talalay latex matrassen

De talalay latex matras is de kwalitatiefste -en duurste- latex matras. Door een complexe productiemethode van deze matras, krijgt de talalay latex matras een betere celstructuur en daardoor heel wat meer ventilatiekanaaltjes. Het spreekt dan ook voor zich dat deze ventilatiekanaaltjes voor een nog betere ventilatie zorgen!

 

Traditionele latex

Deze matras heeft in principe dezelfde eigenschappen als de Talalay latex matras maar in minder mate aanwezig. Bij deze latex matrassen zitten er ook heel wat ventilatiekanaaltjes in de matras, maar voornamelijk in de toplaag.

 

Latex matrassen prijzen

Een latex matras is verkrijgbaar in verschillende prijsklasses. Hoe meer natuurlatex er in de matras zit verwerkt, hoe beter maar ook hoe duurder. Reken minimaal op zo’n €300,00 voor een eenpersoonsmatras van latex. Bekijk het aanbod latex matrassen in de webshop.

 

Latex bed

 

Voordelen en nadelen van Latex matrassen

We hebben al enkele voordelen van de latex matrassen besproken, maar wat zijn nu precies de nadelen van deze matrassen? Zowel voordelen als nadelen van de latex matras wordt in deze handige lijst samengegoten!

 

Voordelen

  • Uiterst ventilerende werking door de vele ventilatiekanaaltjes in latex matrassen.
  • Latex heeft een hoge veerkracht.
  • Latex matrassen zijn héél vormvast door hun speciale productieproces.
  • Een latex matras is heel soepel en licht, wat het makkelijk maakt om je matras regelmatig om te draaien zodat de levensduur van je matras aanzienlijk wordt verlengd.

 

Nadelen

  • Weinig poreus. Een latex matras neemt slecht vocht op en ademt bijgevolg ook niet zo goed. Hierdoor kan de matras erg warm aanvoelen. Natuurlijke latex ademt veel beter dan chemische latex.
  • Minder grote veerkracht van chemische latex ten opzichte van natuurlijke latex.

 

Bekijk en vergelijk het aanbod in de webshop!

Op zoek naar een nieuw matras en benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk en vergelijk het volledige aanbod aan scherpe prijzen in onze webshop.