Matrassen-info.be
Jouw startpunt voor een nieuw matras!
Matrassen-info.be

Matrasbeschermer

Om matrassen nog langer te laten meegaan kan je deze altijd beschermen door een extra laagje op de matras te leggen. Deze beschermingslaag wordt de matrasbeschermer genoemd en heeft in feite dezelfde beschermende functie van een matras.

Matrasbeschermer kopen? Bekijk en vergelijk het ruime aanbod aan scherpe prijzen in de webshop

 

Werking matrasbeschermer

Een matrasbeschermer heeft een veelvuldige werking. Als eerste houdt de matrasbeschermer de matras schoon. Het is dus zeker aan te raden voor kleinere kinderen. Ook voor volwassenen is een matrasbeschermer nuttig! Zo is een matrasbeschermer volledig waterdicht maar toch ademend, waardoor het zweet wordt verdampt tijdens de slaap en je toch geen plakkerig gevoel krijgt.

Doordat de matrasbeschemer al deze functies vervult, hoeft de matras dit niet meer te doen en zal de matras bijgevolg veel langer kunnen meegaan.

 

Opbouw matrasbeschermer

Een standaard matrasbeschermer is opgebouwd uit vier lagen. Mogelijk kan de opbouw van duurdere en/of goedkopere matrasbeschermers er anders uitzien.

De bovenste laag is katoen. Daaronder wordt een modalvlies gespannen. Dit modalvlies zorgt voor de opname van vocht en de ademende werking van de matrasbeschermer. Als derde laag vind je nog een ander soort vlies opgebouwd uit microvezels. Door deze microvezels zal dit vlies ervoor zorgen dat er geen vocht door de matrasbeschermer kan ontsnappen.

Als laatste en vierde laag wordt nog een laag katoen geplaatst, zodat de matrasbeschermer niet telkens verschuift indien je een andere slaappositie aanneemt.

 

Matrasbeschermer prijs

Voor de prijs moet je het alleszins niet laten! Een matrasbeschermer kost niet heel veel geld en zorgt voor een verlenging van de levensduur van de matras. Voor een eenpersoonsmatras mag je rekenen op een prijskaartje van circa 50 euro per matrasbeschermer.

 

Bekijk en vergelijk het aanbod in de webshop

Op zoek naar een matrasbeschermer en benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk en vergelijk het volledige aanbod aan scherpe prijzen in de webshop.