Matrassen-info.be
Jouw startpunt voor een nieuw matras!
Matrassen-info.be

Beste matras

Als je al even hebt rondgekeken op deze site, weet je vast al heel wat meer over matrassen! Nu is natuurlijk nog de vraag: wat is nu precies de beste matras? De beste matras is een relatief begrip, aangezien deze van persoon tot persoon verschilt. Om jou te helpen om de beste matras te kiezen, helpen we je met te vertellen wat de aandachtspunten zijn wanneer je een matras wilt kopen die ook daadwerkelijk de beste is voor jou!

 

Hoe de beste matras kiezen?

Om de ideale, beste matras voor jezelf te kiezen is het belangrijk dat je altijd op onderstaande aandachtspunten let!

 

Gewicht van de slaper

Het gewicht is belangrijk voor de hardheid van de matras te kiezen. Zo wordt voor personen die minder dan 70 kg wegen een zachte en soepele matras aangeraden. Dit is nodig aangezien zo de schouders, bekken en dijbenen beter worden ingedrukt en bijgevolg een ideale slaaphouding wordt gecreëerd. Iets zwaardere personen opteren beter voor hardere matrassen. Dit omdat de matras meer weerstand moet kunnen bieden om de dijbenen, het bekken en de schouders een optimale houding te geven.

 

Slaapgewoontes

Er zijn zijslapers, rugslapers en buikslapers. Je weet vast en zeker wel tot welk type jij behoort. Voor de rug- en buikslapers neem je het best een matras die wat harder is. Voor de zijslapers opteer je het best voor een ietwat zachtere matras, zodat alles goed wordt ondersteund. Indien het gewicht van hierboven roet in het eten strooit (lees hierboven), kies je voor een matras met een gemiddelde hardheid.

 

Breedte en lengte van de matras

Uiterst belangrijk voor het optimale slaapcomfort, maar toch wordt dit aandachtspunt vaak vergeten! Een goede eenpersoonsmatras moet minimaal 90 cm breed zijn, een tweepersoonsmatras zo’n 160 cm. Probeer te opteren voor een matras die minstens 20 cm langer is dan jijzelf, of bij aankoop van een tweepersoonsmatras, 20 cm dan de langste persoon.

Verschillen jullie van gewicht, slaapgewoonte, … opteer dan voor twee aparte matrassen! Deze kan je perfect op een lattenbodem plaatsen en zijn zelfs combineerbaar met een boxspring. Zo ben je er zeker van dat elk van jullie perfect slaapt!

 

Ventilatievermogen

Opteer altijd voor een matras met voldoende ventilatievermogen! Iedereen zweet in zijn slaap, de ene al wat meer dan de andere. Daardoor is het belangrijk dat je matras voldoende ventileert zodat ze niet klam en warm gaat aanvoelen.

 

Rugklachten

Bij rugklachten is een ergonomische matras heel belangrijk om goed te slapen en de rug te laten recupereren. Een matras tegen rugklachten geeft steun waar nodig zodat je ergonomisch correct kan slapen. De matras is zo ontworpen zodat uw schouders en heupen kunnen wegzakken in de matras en uw rug stevig ondersteund wordt. Slaap bij rugpijn bij voorkeur op de rug of op de zij en dus niet op de buik.

 

Allergieën

Allergisch voor huisstofmijt of bepaalde materialen? Koop dan een geschikte anti-allergie matras! Goedkoper is om te opteren voor een anti-allergie matrasbeschermer/overtrek.

 

Inrichting en kleur slaapkamer

Voor sommige mensen zal dit misschien vreemd lijken, maar niet alleen de matras is belangrijk in de slaapkamer! We betwisten niet dat de aankoop van een kwalitatieve matras veruit het belangrijkste punt is, om je volledig op je gemak te laten voelen en een goede slaap te hebben. Toch is de omgeving waar je het bed plaatst ook erg belangrijk! Een slaapkamer mag niet te druk zijn en ademt best een relaxerende, ontspannen sfeer uit.

Wil je je slaap helemaal optimaliseren? Lees dan zeker dit artikel over hoe je de slaapkamer kan verven!

 

goede matras

 

Wat is dan de beste matras?

Echt een ‘beste matras’ bestaat niet. Doch zijn bepaalde materialen minderwaardig aan andere materialen!

Zo zijn polyetherschuim matrassen helemaal niet ventilerend en hebben ze een onvoldoende verend vermogen. Koudschuim daarentegen ventileert veel beter en is daarbij voldoende verend, waardoor het het lichaam veel beter ondersteunt. Een derde soort schuimmatrassen zijn de traagschuimmatrassen. Traagschuimmatrassen ventileren en ondersteunen zeer goed!

Een latexmatras is redelijk ventilerend en uitstekend verend! Als je voor een latexmatras wilt opteren, kies je het best voor een natuurlijke latex matras, aangezien deze het beste ventileren en minder snel warm en klam gaan aanvoelen.

De pocketveren of bonellveren matrassen bieden een perfecte ondersteuning en zijn uiterst ventilerend! Deze matrassen werken daarbij zeer goed samen bij verstelbare lattenbodems.

Zoals je ziet hangt de beste matras veelal af van de persoonlijke eisen, wensen en noden en is het bijgevolg jijzelf die voldoende geïnformeerd een nieuwe matras moet aankopen!

 

Bekijk en vergelijk het aanbod in de webshop!

Op zoek naar een nieuw matras en benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk en vergelijk het volledige aanbod aan scherpe prijzen in onze webshop.