Matrassen-info.be
Jouw startpunt voor een nieuw matras!
Matrassen-info.be

Traagschuim matras

Een traagschuim matras hebben als bovenlaag een gedeelte traagschuim. Traagschuim is een materiaal die lichaamstemperatuur absorbeert waardoor het materiaal zachter wordt. Dit gebeurt voornamelijk op de plekken waar het meeste drukpunten zijn -heup en schouders-. Aan de lendenen en de onderrug blijft het materiaal koeler, waardoor de druk dus optimaal wordt verdeeld en je een perfecte slaaphouding verkrijgt.

Een andere naam voor deze matras is ook wel de NASA matras. Dit omdat de NASA (ruimtevaart) deze matras had ontwikkeld voor gebruik in de ruimtevaart.

Matras kopen? Bekijk en vergelijk het ruime aanbod aan scherpe prijzen in de webshop

 

Opbouw

Het traagschuim is slechts de bovenste laag van de matras. Aangezien traagschuim vooral drukverlagend werkt, biedt dit materiaal nauwelijks ondersteuning en wordt er onder de traagschuimlaag ook een drager aangehecht. Je hebt verschillende dragers, maar ga altijd voor een koudschuimen ondergrond bij de aankoop van een traagschuim matras. Dit materiaal is uiterst veerkrachtig, hygiënisch, ventilerend en het voorkomt kuilvorming.

Aan materialen zoals latex, polyether en pocketveringen zijn te veel nadelen verbonden om deze in combinatie te gebruiken met traagschuim.

Traagschuim heeft een bepaalde celdichtheid of densiteit. Deze celdichtheid geeft ons informatie over het vochtdoorlatend en ademhalend vermogen van de matras. De densiteit wordt telkens weergegeven in x aantal kilogram per kubieke meter. Hoe lager dit getal ligt, hoe beter de matras.

Tips bij het kiezen van een traagschuim matras

  • Kijk de densiteit na. Neem altijd een zo laag mogelijke densiteit, liefst onder of gelijk aan 50 kg/m³.
  • Kies voor een matrasdikte van minimaal 22 cm, waarvan minimaal 8 cm traagschuim is. Dikker is beter!
  • Kijk de kwalificaties na: BS, ISO-9001:2000 en NBN kwalificaties wil zeggen dat de matras van hoge kwaliteit is.

De traagschuim matras heeft een levensduur van zo’n 10 jaar, maar dit kan ook langer zijn.

 

traagschuim bed

 

Traagschuim matras prijs

Er bestaan verschillende soorten traagschuim matrassen. Zoals je al eerder kon lezen, maakt de ondergrond en de densiteit deel uit van de diversiteit van de traagschuim matras. Als je rekening houdt met bovenstaande tips voor een goede matras, mag je toch rekenen op een kostenplaatje van ongeveer € 500 à € 600. Een relatief goedkope traagschuim matras vind je reeds voor €300 à €400, maar let er wel op dat je dan niet teveel aan kwaliteit inboet.

 

Bekijk en vergelijk het aanbod in de webshop!

Op zoek naar een nieuw matras en benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk en vergelijk het volledige aanbod aan scherpe prijzen in onze webshop.