Matrassen-info.be
Jouw startpunt voor een nieuw matras!
Matrassen-info.be

Matrassen prijzen (2024) per type matras + kostenbepalers

Op zoek naar een nieuw matras en wil je weten of je hiervoor diep in de buidel moet tasten? Afmetingen, materiaal en kwaliteit hebben invloed op het prijskaartje. In dit artikel ontdek je alles over matrassen prijzen en de bijbehorende kostenbepalers. Zo kan je een weloverwogen keuze maken voor jouw budget en wensen. Lees snel verder!

Ga snel naar:
Matrassen prijzen per type
Wat beïnvloedt de prijs van een matras?
Hoe beste matras kiezen?
Prijs/kwaliteitsverhouding
Matras kopen

 

Matrassen prijzen weten? Bepaal je wensen!

Elk matras is uniek en daarom variëren de prijzen van matrassen sterk. Als je van plan bent om een nieuw matras aan te schaffen, bepaal dan eerst wat voor jou belangrijk is qua afmetingen, materialen, eigenschappen, … Zo kan je gerichter op zoek gaan naar jouw ideale matras.

Tip: Met een lijst van wensen wordt het makkelijker om de prijs van jouw ideale matras te bepalen. Heb je al een duidelijk beeld van jouw wensen en budget? Neem dan een kijkje in onze webshop!

 

Prijs matras per type

De gemiddelde prijs van een matras varieert tussen €200 en €1.000, afhankelijk van het type, merk en kwaliteit. Het materiaal waarvan het matras is gemaakt speelt met name een belangrijke rol in de totale kosten. Hieronder vind je een overzicht van de prijzen van de meest populaire materialen:

Type matrasPrijsbereik
Koudschuim€200 - €600
Traagschuim€300 - €800
Pocketvering€250 - €1.000

 

Koudschuim matrassen

Koudschuim matrassen staan bekend om hun veerkracht. Gemiddeld gezien ligt de matras prijs van koudschuim tussen de €200 en €600.

Goede ventilatie
Lange levensduur
Past zich aan lichaamsvorm aan
Kan in het begin stevig aanvoelen
Prijs varieert op basis van dikte en kwaliteit

Bekijk de prijzen van koudschuim matrassen in onze webshop.

 

Traagschuim matrassen

Ook traagschuim vormt zich naar je lichaam. De kosten van een traagschuim matras variëren tussen €300 en €800.

Uitstekende drukverdeling
Minimale bewegingsoverdracht
Geschikt voor pijnverlichting
Warmte kan worden vastgehouden
Minder veerkrachtig

Ontdek de prijs van een traagschuim matras in onze webshop.

 

Pocketvering matrassen

Pocketvering matrassen zijn geschikt voor liefhebbers van een stevig matras. De prijzen liggen tussen de €250 en €1.000.

Uitstekende ventilatie
Individuele ondersteuning
Diverse stevigheidsopties
Matras kan flink zwaar zijn
Maakt geluid bij beweging

Vergelijk pocketvering matrasprijzen in onze webshop

matrassen prijs

 

Wat beïnvloedt de prijs van een matras?

Wanneer je overweegt een nieuw matras te kopen vormt de prijs vaak een cruciale factor. Maar wat bepaalt nu precies die prijs? Hier zijn de factoren die invloed hebben op de kosten:

  1. Materialen: de gebruikte materialen in een matras bepalen grotendeels de prijs. Natuurlijke materialen zoals latex zijn vaak duurder dan synthetische alternatieven.
  2. Dikte: hoe dikker een matras, hoe hoger de prijs. Dikkere matrassen vereisen meer materiaal en zijn daarom vaak duurder.
  3. Technologie & functies: de prijs van een matras kan beïnvloed worden door speciale technologieën of functies, zoals temperatuurregeling, zone-ondersteuning of aanpasbare stevigheid.
  4. Merk & reputatie: Bekende merken rekenen vaak hogere prijzen vanwege hun reputatie en kwaliteitsgaranties. Het is aan jou om te beslissen of je de hogere prijs de moeite waard vindt.
  5. Garantie & levensduur: een matras dat wordt geleverd met een lange garantie of een lange levensduurclaim kan duurder zijn.
  6. Verkooppunt: Waar je je matras koopt kan ook de prijs beïnvloeden. Online winkels bieden regelmatig betere deals dan fysieke winkels.

 

Betaal niet teveel voor jouw matras!

Het vergelijken van prijzen bij verschillende webshops loont altijd. Door de prijs van een matras te vergelijken met andere aanbieders, betaal je nooit teveel. Daarom bundelen we matrassen van verschillende winkels en merken in een handig overzicht, zodat jij de juiste keuze kan maken.

Bekijk het aanbod in onze webshop!

 

Hoe beste matras kiezen voor de juiste prijs?

Het ideale matras verschilt voor iedereen. Overweeg welk type matras jouw voorkeur heeft en wat je hiervoor wil betalen voordat je op zoek gaat naar een nieuw exemplaar. Hier zijn enkele factoren die kunnen helpen bij het maken van de beste keuze:

Budget
Stel een budget voor je matras vast en zoek naar een balans tussen kwaliteit en prijs. Je wil niet besparen op een goede nachtrust.

Ondersteuning
Houd je van stevige ondersteuning of geef je de voorkeur aan een zacht matras? Wil je hetzelfde ondersteuningsniveau als je partner of hebben jullie verschillende voorkeuren?

Comfort
Bezoek een matrassenwinkel en probeer diverse matrassen uit. Ga op je rug, zij en buik liggen om het comfortniveau en de ondersteuning te beoordelen.

Slaappositie
Je slaaphouding bepaalt het type matras dat je nodig hebt. Zijslapers hebben bijvoorbeeld baat bij matrassen die drukpunten op schouders en heupen verlichten.

Garantie en retourbeleid
Kies een matras met een goede garantie en retourmogelijkheid, omdat je pas na enkele nachten slapen kan beoordelen of het matras geschikt is.

Allergieën
Als je allergieën hebt, zoek dan naar hypoallergene opties en materialen die minder allergenen vasthouden.

Onthoud dat het kiezen van het juiste matras persoonlijk is en wat voor de ene persoon werkt, mogelijk niet voor de ander geldt. Neem de tijd om verschillende opties te verkennen en te experimenteren voordat je een definitieve beslissing neemt.

 

matras prijzen

 

Prijs/kwaliteitsverhouding

Een matras kopen doe je met het oog op de toekomst. Een matras gaat zo’n 5 tot 10 jaar mee, afhankelijk van materiaal en onderhoud. Je investeert dus in een goede nachtrust én je algehele welzijn voor de lange termijn. Maar daar hangt vaak wel een stevig prijskaartje aan. Je wil er dan ook zeker van zijn dat je betaalt voor kwaliteit.

Als je de tijd neemt om je te verdiepen in de verschillende eigenschappen van matrassen, ben je beter uitgerust om een comfortabel én betaalbaar matras te vinden. Hier volgen wat tips voor het vinden van een matras met een goede prijs-kwaliteitverhouding:

1. Lees reviews: kijk naar ervaringen en beoordelingen om het matras te vinden dat bij jou past

2. Profiteer van aanbiedingen: houd seizoensgebonden verkopen en kortingen in de gaten bij matraswinkels.

3. Informeer naar een proefperiode: sommige bedrijven bieden een proefperiode aan waarin je het matras kan uitproberen voordat je een definitieve beslissing neemt.

 

Matras kopen

Het vinden van het juiste matras hoeft niet ingewikkeld te zijn, zeker nu je de gemiddelde prijzen van matrassen kent. Ben je klaar om te investeren in meer slaapcomfort en een betere nachtrust? Ontdek verschillende soorten matrassen en vind jouw perfecte match in onze webshop!

 

Bekijk en vergelijk het aanbod in de webshop!

Op zoek naar een nieuw matras en benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk en vergelijk het volledige aanbod aan scherpe prijzen in onze webshop.