Matrassen-info.be
Jouw startpunt voor een nieuw matras!
Matrassen-info.be

Slaapcomfort van een matras

Het belangrijkste bij de aankoop van de matras is natuurlijk het slaapcomfort die je matras je biedt. Om de beste matras voor jouw lichaam te kiezen, moet de matras voldoen aan:

  • Correct het lichaam ondersteunen en jouw lichaamsvorm aannemen
  • De matras moet je makkelijk en prettig laten bewegen.
  • Lichaamsvocht snel laten afvoeren door een goede ventilatie.
  • 10 jaar gebruiksgemak.

Matras kopen? Bekijk en vergelijk het ruime aanbod aan scherpe prijzen in de webshop

 

Lichaam ondersteunen

Sommige mensen zullen liever een zachte matras kopen, anderen opteren voor een hardere matras. Dit maakt in feite niet zo heel veel uit voor het slaapcomfort. Toch is het aangeraden voor de iets zwaardere persoon, om een harde matras te kiezen en voor de personen die heel mager zijn juist een lekker zachte matras te kiezen.

Het meeste slaapcomfort verkrijgt men als de ruggengraat goed ondersteund wordt en zorgt voor een rechte rug tijdens het slapen. Dit hangt natuurlijk ook af van de manier waarop je het liefst slaapt. De meest voorkomende ligposities zijn rug, zijdelings en buik.
.

Matras bij rugpositie
Belangrijk bij deze rugligging is dat de romp gedeeltelijk in de matras wegzakt en dat de benen iets hoger liggen dan de weggezakte romp voor het hoogste slaapcomfort. Ook niet onbelangrijk bij de rugpositie is het kussen! Let er op dat het kussen niet te zacht of te hard is, maar vervormbaar. Het kussen moet het achterhoofd en de nek ondersteunen.

Matras bij zijdelingse positie
Bij deze lighouding is het voornaamste dat je de wervelkolom tussen de schouders en het bekken goed ondersteund, zodat de wervelkolom niet begint door te zakken.

Matras bij buiklig
Dit is in feite een heel slechte positie om in te slapen. Bij de buikligging worden zowel de wervelkolom, onderrug als de nek heel zwaar belast. Indien je deze houding toch comfortabel vindt, kies dan voor een heel stevige matras voor meer slaapcomfort. Handige tip om deze positie af te leren: plaats drukknoppen aan de voorzijde van je pyama. Hierdoor zal je telkens wanneer je op je buik gaat liggen een onaangenaam gevoel hebben, waardoor je eerder op rug of zij zal gaan liggen.

 

comfort

 

Matrasventilatie

Iedere nacht zweet je zo’n 30 tot wel 60 cl vocht uit! Dit vocht trekt in de matras. Daarom is de ventilatie in de matras heel belangrijk. Zowel de matras als het overdeken als de bedbodem moet voldoende vochtdoorlatend zijn. Indien een matras onvoldoende ventileert, kan schimmelvorming ontstaan.

 

Gebruiksgemak en onderhoud

Een matras heeft weinig onderhoud nodig. Het enige wat regelmatig moet gebeuren, is de matras even grondig verluchten. Om niet te snel weer een nieuwe matras te kiezen, hieronder enkele tips om de levensduur van je matras aanzienlijk te verhogen!

  • Draai je matras regelmatig om.
  • Lucht dagelijks de matras als de slaapkamer.
  • Matras schoonmaken. Stofzuig je matras minstens één maal per jaar, zodat je geen last krijgt van huisstofmijt.
  • Gebruik een onderdeken. Dit zorgt er ook voor dat er minder zweet in de matras trekt.

 

Bekijk en vergelijk het aanbod in de webshop!

Op zoek naar een nieuw matras en benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk en vergelijk het volledige aanbod aan scherpe prijzen in onze webshop.