Matrassen-info.be
Jouw startpunt voor een nieuw matras!
Matrassen-info.be

Koudschuim matras: eigenschappen, voordelen & prijzen

Ben je op zoek naar een nieuw matras maar weet je niet waar je moet beginnen? Wil je eindelijk een goede nachtrust zonder rugpijn of nachtelijk zweten? Dan is dit artikel voor jou! We vertellen je alles over koudschuim matrassen en leggen uit waarom dit type matras mogelijk de beste keus is voor jouw slaapcomfort. Uitleg over de HR-waarde, prijzen en alternatieven komen allemaal aan bod. Lees snel verder!

Koudschuim HR waarde
Koudschuim of traagschuim?
Soorten matrassen
Prijzen koudschuim matras
Matras kopen

 

Wat is een koudschuim matras?

Koudschuim is een speciaal type schuim dat bekend staat om zijn comfort en duurzaamheid. Een koudschuim matras wordt ook wel een HR-matras (High Resilience) genoemd. Het materiaal is ademend, wat zorgt voor een ideale temperatuurregeling. Dit betekent dat je tijdens het slapen niet snel gaat zweten. Daarnaast heeft koudschuim uitstekende drukverlagende eigenschappen. Dat maakt dit type matras een ideale keuze als je last hebt van rug- of nekklachten.

Bekijk het aanbod koudschuim matrassen in onze webshop!

 

Koudschuim HR waarde

Als je op zoek gaat naar een koudschuim matras, ga je gegarandeerd de term HR-waarde tegenkomen. Maar wat betekent dat? HR staat voor High Resilience, wat hoge veerkracht betekent. Een matras met een hoge HR-waarde, zoals HR45 koudschuim, biedt bijvoorbeeld meer comfort en een langere levensduur dan een HR40 koudschuim matras.

Vaak wordt gedacht dat de HR-waarde iets zegt over de dikte van het matras, maar het vertelt je juist meer over de kwaliteit. Jouw gewenste HR-waarde is dus zeker belangrijk om in overweging te nemen bij je aankoop.

 
koudschuim matras
 

Koudschuim of traagschuim?

Naast koudschuim is ook traagschuim een veelgebruikt soort schuim voor matrassen. Als je je afvraagt wat het verschil is tussen koudschuim en traagschuim, ben je zeker niet de enige.

Koudschuim en traagschuim matrassen verschillen voornamelijk in hun reactie op temperatuur en ondersteuning. Terwijl traagschuim zich vormt naar je lichaam door lichaamswarmte, biedt koudschuim een constante mate van comfort en betere ventilatie. Dit maakt een koudschuim matras ideaal voor mensen die het snel warm hebben.

Op het gebied van duurzaamheid en prijs heeft koudschuim vaak de bovenhand. Het is over het algemeen een duurzamer en betaalbaarder materiaal dan traagschuim. Echter, als je specifieke pijn- of rugklachten hebt, kunnen de drukverlagende eigenschappen van traagschuim voor jou een betere keus zijn.

 

Soorten matrassen

De meest populaire koudschuim matrassen qua HR-waarde zijn meestal HR40, HR45 en HR50.

  • HR40: Dit is een veelvoorkomende optie en biedt een goede balans tussen comfort en steun. HR40 is vaak de meest betaalbare koudschuim-optie en geschikt voor mensen die de voorkeur geven aan een zachter matras.
  • HR45: Dit is een medium-dichtheid matras en biedt een goede mix van comfort en duurzaamheid. Een HR45 matras wordt vaak aanbevolen aan de gemiddelde slaper die zowel comfort als ondersteuning zoekt.
  • HR50: Dit is een high-end optie en biedt de beste kwaliteit en duurzaamheid. Een HR50 matras vooral geschikt voor mensen die extra steun nodig hebben of een langere levensduur van het matras wensen.

 
Tip: de keuze voor een bepaalde HR-waarde hangt af van je persoonlijke voorkeuren. Bezoek eens een matrassenwinkel en probeer diverse matrassen uit. Ga op je rug, zij en buik liggen om het comfortniveau en de ondersteuning te beoordelen. Wil je de beste prijs? Bekijk het aanbod in onze webshop!

 
matras kopen

 

Betaal niet teveel voor je matras!

Het vergelijken van prijzen bij verschillende webshops loont altijd. Door de prijs van een matras te vergelijken met andere aanbieders, betaal je nooit teveel. Daarom bundelen we koudschuim matrassen van verschillende winkels en merken in een handig overzicht, zodat jij de juiste keuze kan maken.

Vergelijk & vind jouw nieuwe matras in onze webshop!

 

Prijzen koudschuim matras

De gemiddelde prijs van een koudschuim matras loopt uiteen van €300 tot €800. In de regel geldt: hoe hoger de HR-waarde, hoe hoger de prijs.

In onderstaande tabel zie je het prijsverschil tussen HR40 en HR45 koudschuim. Ook maken we de vergelijking met andere populaire materialen, zoals traagschuim en pocketvering matrassen. Zoals je ziet zijn HR koudschuim matrassen over het algemeen betaalbaarder dan traagschuim, maar duurder dan pocketvering matrassen.

Type matrasGemiddelde prijs
HR40 koudschuim€300 - €600
HR45 koudschuim€400 - €800
Traagschuim€500 - €1000
Pocketvering€350 - €700

 

Koudschuim matras kopen

Een koudschuim matras kan de perfecte oplossing zijn voor een heerlijke nachtrust. Of je nu op zoek bent naar comfort, duurzaamheid of beide, er is altijd een koudschuim matras dat bij je past. Slaap lekker!

 

Bekijk en vergelijk het aanbod in de webshop!

Op zoek naar een nieuw matras en benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk en vergelijk het volledige aanbod aan scherpe prijzen in onze webshop.