Matrassen-info.be
Jouw startpunt voor een nieuw matras!
Matrassen-info.be

Lattenbodem

Even belangrijk voor een goede houding en een beter gebruik van jouw matras, is de lattenbodem. De lattenbodem is een bedbodem die in de bedframe wordt geplaatst. Daarop wordt de matras vervolgens geplaatst.

De bedoeling van de lattenbodem is in feite het gewicht gelijkmatig te verdelen, zodat je nog meer slaapcomfort hebt.

Lattenbodem kopen? Bekijk en vergelijk het ruime aanbod aan scherpe prijzen in de webshop

 

Soorten lattenbodems

Deze bedbodem bestaat uit verschillende verende latten, meestal gemaakt uit een bepaald soort hout. Deze latten worden in een bedframe of bedkader van hetzelfde materiaal geplaatst. Hierop rust de matras. Tussen de verschillende lattenbodems zijn erg weinig verschillen te vermelden. De enige verschillen zijn de verstelbaarheid van deze bedbodems.

 

Manueel verstelbare lattenbodem

Zoals de naam het zelf zegt; deze lattenbodems kan je makkelijk verstellen, maar om dit te doen moet je wel over enige handigheid bezitten. Die handigheid meld ik erbij, aangezien het vaak nogal omslachtig is om deze bedbodem te verstellen.

 

Elektrisch verstelbare lattenbodem

Geschikt voor iedereen die graag nog eens in zijn of haar bed zit met een goed boek of gewoon om tv kijken in bed. De elektrisch verstelbare bodem is met slecht één druk op de knop gemakkelijk verstelbaar en is derhalve heel handig voor mensen met rugklachten, oudere personen en iets zwaardere personen.

 

lattenbodem

 

Prijs lattenbodem

Zoals eerder in dit artikel werd vermeld, zijn er twee soorten lattenbodems. De prijs verschilt dan ook enorm tussen deze twee, aangezien de elektrische verstelbare bedbodem vol met technische snufjes zit, is het dan ook niet verwonderlijk dat dit de duurste van de twee zal zijn.

De prijs voor een normale lattenbodem schommelt tussen € 25 en gemiddeld € 50. Terwijl de prijs van een elektrisch verstelbare bedbodem makkelijk tot zes maal zo duur kan zijn! Reken zeker op een kostenkaartje van  € 300 tot € 1000.

 

Bekijk en vergelijk het aanbod in de webshop

Op zoek naar een lattenbodem en benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk en vergelijk het volledige aanbod aan scherpe prijzen in de webshop.