Matrassen-info.be
Jouw startpunt voor een nieuw matras!
Matrassen-info.be

Pocketveren matras

Pocketveren zijn metalen springveren in een zakje. Deze pocketveren zitten in grote hoeveelheden in een pocketveren matras verwerkt en zijn enkel in het midden aan elkaar verbonden, waardoor iedere pocketveer zich individueel kan aanpassen aan de gewenste ligpositie. Deze matrassen worden in feite altijd gebruikt bij boxsprings.

Matras kopen? Bekijk en vergelijk het ruime aanbod aan scherpe prijzen in de webshop

 

Soorten pocketveren matrassen

Er bestaan verschillende soorten van deze matras, waardoor de pocketveren matras prijs ook erg kan verschillen. Deze verschillende matrassen zijn vaak met elkaar combineerbaar.

 

Pocketveren

Gemiddeld bestaat een pocketveren matras uit zo’n 240 – 250 pocketveren per m². Ook multipockets bestaan! Dit zijn pocketveren matrassen met 500 tot wel 1000 pocketveren per vierkante meter! Hoe meer stalen veren er in een pocketveren matras zitten, des te steviger de matras wordt. Meer pocketveren worden dan ook vooral aangeraden bij personen met een gevoelige rug.

Daarbovenop komt ook nog eens de draaddikte van de pocketveren. Ook deze kan sterk variëren! Hoe dikker de pocketveer, hoe stijver en stugger de matras zal aanvoelen.

 

Electro-thermisch geharde pocketveren

De pocketveer wordt bij dit proces verwarmd tot 400 °C waardoor de staaldraad na dit proces telkens weer zijn oorspronkelijke vorm zal aannemen. Electro-thermisch naharden van de stalen pocketveren heeft als grote voordeel dat de veren na verloop van tijd even sterk blijven en niet beginnen inzakken.

Dit wil natuurlijk zeggen dat de levensduur van je matras aanzienlijk wordt verlengd en een optimale lichaamsondersteuning blijft geven. Natuurlijk zal je pocketveren matras prijs hiermee wel wat hoger liggen, maar door de langere levensduur kan je op lange termijn dan weer heel wat besparen.

 

Zones in pocketveren matrassen

Deze matrassen worden -voor het slaapcomfort helemaal optimaal te maken- ook nog eens onderverdeeld in verschillende zones. Zo zijn er 5 en 7 zone matrassen. Ieder van deze zones werd specifiek ontworpen voor een bepaald lichaamsdeel.

 

Pocketveren matras toplaag

Als laatste mogelijkheid om je pocketveren matras helemaal aan jouw rug aan te passen, zijn er ook de verschillende toplagen of afdeklagen die worden gebruikt. Deze toplagen zorgen voor verluchting en luchtcirculatie in de matras en zijn dus zeker en vast niet te verwaarlozen! Mogelijke materialen voor je pocketveren matras zijn talalay latex, traditionele latex, koudschuim, traagschuim, etc.

 

pocketveren bed

 

Pocketvering matras prijs

Pocketvering matrassen zijn ideaal voor een goede houding te ondersteunen en daarbovenop zijn ze nog eens in alle prijsklasses te vinden! Voor de basis pocketveren matrassen betaal je zo’n €235,00. Deze beschikken meestal over zo’n 240 tot 300 pocketveren per vierkante meter en zijn uit iets mindere afdeklagen opgebouwd. Reken er ook niet op dat deze pocketveren matras electro-thermisch zal gehard zijn.

De pocketveren matras prijs zal natuurlijk erg oplopen indien je voor meer luxe opteert! Betaal maximaal zo’n €500,00 voor pocketveren matrassen. Deze pocketveren matras prijs is ideaal; je hebt alles wat je nodig hebt en de matrassen zijn veelal van uitermate goede kwaliteit!

 

Levensduur van een pocketveren matras

Naast de prijs is het natuurlijk ook belangrijk om te weten hoe lang zo’n matras meegaat! Zoals eerder in dit artikel reeds werd vermeldt, hangt de levensduur enorm af van het al dan niet kiezen voor geharde pocketveren. Pocketvering matrassen zonder gehard te zijn, gaan gemiddeld 10 jaar mee. Electro-thermisch nageharde matrassen kunnen een heel pak langer mee gaan!

 

Bekijk en vergelijk het aanbod in de webshop!

Op zoek naar een nieuw matras en benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk en vergelijk het volledige aanbod aan scherpe prijzen in onze webshop.