Matrassen-info.be
Jouw startpunt voor een nieuw matras!
Matrassen-info.be

Boxspring

Een boxspring is tegelijkertijd een matras en een lattenbodem. Boxspring bedden worden ook wel eens ‘hotelbedden’ genoemd, aangezien ze veel  worden gebruikt in hotels. De grootste verschillen tussen een matrassen boxspring en een matras zijn de ventilerende en verende werking.

Boxspring kopen? Bekijk en vergelijk het ruime aanbod aan scherpe prijzen in de webshop

 

Voordelen en nadelen van een boxspring

Zoals aan alles zitten er overal voor- en nadelen aan verbonden. Bij de vergelijking tussen een boxspring en een ander bed, is deze vergelijking vaak nogal persoonlijk. Toch geven we hieronder een lijstje die op vele mensen van toepassing is.

 

Voordelen

  • Hoger dan een normaal bed.
    Dit is makkelijker voor het bed op te maken en handig voor als die grijze haren goed beginnen door te komen. Door de hoogte kan je immers zachter in bed vallen.
  • Perfecte ondersteuning van het lichaam, voor een goede houding en nachtrust.
  • Grondig werkende ventilatie van de matras.
  • Mogelijkheid tot het automatiseren van een boxspring; handig indien je ziek bent of een dagje ouder wordt.
  • Lange levensduur.

 

Nadelen

  • Duurder in aankoop dan een gewoon, volwaardig bed.
  • Met het gebruik van stalen veren ontstaat elektrosmog. Voor mensen die stralingsgevoelig zijn is dit dus niet de beste keuze.
  • Door de omvang laat een boxspring matras zich minder makkelijk verhuizen of verplaatsen.

 

boxspring

 

Boxspring prijzen

De prijs van een boxspring is erg variërend. Dit komt omdat een boxspring matras helemaal aanpasbaar is aan de eigen wensen. De goedkoopste boxspring kunnen we al vinden vanaf ca. € 250! Deze zijn vaak niet van erg hoge kwaliteit. Het bovenwerk is meestal opgebouwd uit een  syntetische stof, waardoor de levensduur van de boxspring wordt beperkt. Mogelijk is ook dat je niet alle opties, zoals een hoofd- en voetenbord,  bij deze prijsklasse zal kunnen hebben.

Een kwalitatieve boxspring begint bij ongeveer € 750 mogelijk te worden. In deze prijsklasse kan je zeker een volwaardig boxspring bed terugvinden, inclusief hoofd- en voetenbord.

Als laatste categorie zijn er ook nog de luxevarianten. Deze luxevarianten van boxspring matrassen komen meestal geleverd met een volledig elektrisch systeem, waardoor je hoofdsteun zoals gewenst kan aanpassen. Prijzen beginnen vanaf € 1500. Bekijk het aanbod in de webshop.

 

Waar boxspring matras kopen?

Indien je voldoende research hebt gedaan en beslist om een boxspring te kopen, is er nog een hele hoop research te doen! Er zijn heel wat winkels waar we een boxspring en/of boxspring matras kunnen kopen. Wij raden aan om in een gespecialiseerde winkel binnen te gaan, aangezien ze je daar met raad en daad bijstaan.

Een van de bekendste boxspring merken is Swiss Sense. Momenteel heeft Swiss Sense 8 winkels in België waar je heen kan gaan voor meer info over boxspring bedden. Ook in andere bedden- of matraswinkels kan je terecht voor het aankopen van een boxspring. Een andere mogelijkheid om je boxspring aan te kopen is on-line. Vaak krijg je daarbij heel wat financiële voordelen en extraatjes.

 

Bekijk en vergelijk het aanbod in de webshop

Op zoek naar een boxspring en benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk en vergelijk het volledige aanbod aan scherpe prijzen in de webshop.

 

Bekijk en vergelijk het aanbod in de webshop!

Op zoek naar een nieuw matras en benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk en vergelijk het volledige aanbod aan scherpe prijzen in onze webshop.