Matrassen-info.be
Jouw startpunt voor een nieuw matras!
Matrassen-info.be

Luchtmatras

De luchtmatras, luchtverende matras of air matras wordt opgepompt met lucht, zodat men op deze matras kan slapen. De kern van deze luchtmatras is een vinyl zak, waarin de lucht wordt gepompt. Een air matras wordt zeer weinig gebruikt als matras, aangezien het slaapcomfort niet altijd als optimaal wordt beschouwdt en de prijzen relatief hoog liggen.

Belangrijk bij dit artikel is dat dit artikel niet gaat over de luchtmatrassen die we gebruiken voor te gaan kamperen of voor amusement, maar dat het wel degelijk gaat over kwalitatieve en volwaardige matrassen voor dagelijks gebruik.

 

Soorten air matrassen

De lucht binnen in de luchtmatrassen wordt binnengehouden door latex of koudschuim. De matras is opgebouwd uit deze materialen omdat ze uiterst rekbaar en wendbaar zijn, wat nodig is aangezien de luchtmassa krimpt of uitzet bij lichte temperatuurverschillen.

Kwalitatieve luchtverende matrassen bezitten vaak ook enkele versterkende materialen voor de houding optimaal te laten verlopen. Zo zal je vaak heupversterkende rollen in de vinylzak kunnen terugvinden.

 

Kostprijs luchtmatras

Voor kwalitatieve luchtbedden moet je diep in de geldbeugel tasten! Reken op een eenpersoonsmatras gerust op een prijskaartje van € 800 tot € 1200. Voor een tweepersoonsbed betaal je het dubbele. Bekijk het aanbod in de webshop.

 

Voordelen en nadelen van een luchtmatras

Hoewel luchtverende matrassen heel weinig worden gebruikt, is deze soort matras zeker gelijkwaardig aan andere matrassen!

 

Voordelen

  • De lucht in de matras past zich perfect aan je lichaam aan, doordat de lucht zich verspreid naar mogelijke holtes wanneer je op het bed gaat liggen.
  • Matrashardheid is zelf instelbaar; dit door de luchtinhoud te verminderen of vermeerderen.
  • Hoge hygiëne doordat er in de luchtmassa geen stof, huismijt en zweet kan doordringen.
  • Kan op elke beddenbodem worden geplaatst.
  • Mogelijkheid tot het automatisch reguleren van lucht, door de pomp altijd aangesloten te houden.
  • Bij een tweepersoons air matras kan eenieder zelf zijn luchtdruk reguleren.

 

Nadelen

  • Relatief duur.
  • Lucht zet uit of krimpt, naargelang de temperatuur stijgt of daalt, waardoor de matrashardheid sterk kan fluctueren.
  • De vinylzak in de matras rekt na een bepaalde tijd uit, waardoor luchtdruk verschillen kunnen ontstaan.

 

Bekijk en vergelijk het aanbod in de webshop!

Op zoek naar een nieuw matras en benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk en vergelijk het volledige aanbod aan scherpe prijzen in onze webshop.