Matrassen-info.be
Jouw startpunt voor een nieuw matras!
Matrassen-info.be

Terugbetaling matras

In bepaalde omstandigheden is het nodig om een aangepaste matras aan te schaffen. Vaak zijn deze matrassen iets duurder dan wat de gewoonte is, omdat ze speciaal zijn aangepast aan de noden van personen met een zwakke rug. In geringe gevallen is het mogelijk om een matras terugbetaald te krijgen. En niet alleen een matras!

Matras kopen? Bekijk en vergelijk het ruime aanbod aan scherpe prijzen in de webshop

 

Terugbetaling met doorverwijzing kinesist (fysiotherapeut)

Bepaalde mutualiteiten bieden zorgverzekeringen aan die het mogelijk maken om zo’n ‘speciale matras’ terug betaald te krijgen. Dit geldt dan voornamelijk voor personen met rugklachten. Belangrijk is wel dat je weet dat deze (gedeeltelijke) terugbetaling zelden gebeurt, aangezien slechts heel weinig mensen hierop kans maken.

Hoe?
Om een deel van de matras terug te trekken moeten er rugklachten zijn waarmee je naar de kinesist (fysiotherapeut) gaat. Vervolgens moet deze kinesist een matras aanbevelen. Met een aanbeveling van bepaalde types matrassen kan je vervolgens de aanbeveling indienen bij de mutualiteit om te kijken of je al dan niet kans maakt op deze terugbetaling.

Mocht je geen geluk hebben, en mocht de matras niet worden terug betaalt, bedenk dan wel dat je later sowieso heel wat kosten zult besparen door te kiezen voor een kwalitatieve matras. Doordat je ruggengraat goed wordt ondersteund zal je later minder rugklachten krijgen en dat scheelt natuurlijk ook weer aan dokterskosten!

 

fysio matras

 

Anti-allergeen beddengoed wordt soms ook terugbetaald

Indien er sprake is van een allergie (bvb. huisstofmijt), dan betalen heel wat verzekeringen en mutualiteiten dit beddengoed terug.

Vooraleer je een aankoop doet waarvan je verwacht dat ze worden terugbetaald; vraag alles even na! Iedere mutualiteit/verzekeringsmaatschappij is immers verschillend.

 

Bekijk en vergelijk het aanbod in de webshop!

Op zoek naar een nieuw matras en benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk en vergelijk het volledige aanbod aan scherpe prijzen in onze webshop.